Menu

Fiberprojekt med styrd borrning

2021-01-27
No Comments

Styrd borrning en del av fiberprojekt i Bollebygd

Hösten knackade på dörren och i början på september var det dags att påbörja vårt fiberprojekt för IP-only. En viktig del som totalentreprenad är att kunna möta utmaningar och behov som uppstår. På Elinsta Nät AB är möjligheten till styrd borrning en unik och viktig del i detta. Metoden används för att skapa horisontella sträckor under marken. Tekniken fungerar oavsett om hur hårt eller mjukt materialet är som ska borras genom. 

Inte alla som förstår värdet från början, därför är det inte alltid ett självklart val. Men när behovet väl finns det, då finns även vi på Elinsta Nät AB där och genomför den styrda borrningen. Oavsett om det gäller i samband med fiber, el, vatten eller avlopp. I samband med vårt fiberprojekt i Bollebygd innebär den styrda borrningen att vi kan ta oss fram till alla fastighetsägare. 

Vi hanterar styrd borrning för fiber, el, vatten och avlopp. Denna metod används för att skapa horisontella sträckor under marken och verkställs som en förberedelse för kabeldragning och fiberblåsning. Tekniken fungerar på såväl hårda som mjuka ytor. Den tar sig enkelt till målet för att sedan dra tillbaka slangar eller kablar till startpunkten. När röret väl är på plats kan våra installatörer fortsätta arbetet med att ansluta fiber, el, vatten och avlopp till din fastighet. Med kvalificerad personal har vi alla förutsättningar för att stå till tjänst med styrd borrning för olika ändamål.

Uppdragsgivare: IP-Only
Projektstart: 9 september 2020
Projektslut: 18 december 2020
Projektledare: Alex Björklund